ПАРОВІ РЕЦЕПТИ ВІД ZANUSSI

ПАРА ДОЗВОЛЯЄ ЛЕГКО ПРИГОТУВАТИ СМАЧНІ СТРАВИ.

Перегляньте наші парові рецепти — від найсмачнішої фокачі до м'яких бріошей чи піти, що ідеально поєднується з вашим улюбленим соусом. Все це готується у нашій багатофункціональній духовій шафі Zanussi Multifunction PlusSteam.

ФОКАЧА З ТОМАТАМИ І БАЗИЛІКОМ

ТІСТО

328 г борошна з твердих сортів пшениці

240 г злегка теплої води

7 г морської солі дрібного помелу

3 г свіжих дріжджів

22 г олії

НАЧИНКА

1 кошик помідорів черрі

1 пучок базиліку

Оливкова олія для збризкування

Пластівці морської солі

Манна крупа

Фокача смачна сама по собі, злегка змочена в олії. Але чому б не спробувати власну фокачу із загорнутою у панчету куркою та соусом з авокадо?

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Помістіть всі інгредієнти в чашу для змішування, в якій встановлено гачок для тіста. Подбайте про те, аби сіль та дріжджі не вступали в безпосередній контакт до початку змішування.

2. Змішайте на повільній швидкості протягом 5 хвилин, потім на більшій швидкості ще 6 хвилин.

3. Помістіть у змащену маслом миску та залиште на 2 години при кімнатній температурі. Злегка згортайте у форму конверту після 1-ї та 2-ї години.

4. Залиште на 15 хвилин, потім зробіть заглиблення пальцями по всьому хлібу, втискуючи базилік і помідори в хліб. Залиште підійматися у теплому місці, доки тісто не збільшиться вдвічі в об'ємі.


ВИПІКАННЯ

1. Налийте 100 мл води на дно камери духової шафи. Встановіть програму готування «Вентилятор» PlusSteam. Натисніть кнопку PlusSteam та зачекайте, доки духова шафа нагріється до 230C*.

2. Збризніть тісто оливковою олією та посипте пластівцями морської солі.

3. Помістіть деко в духову шафу, знизьте температуру до 200С та випікайте 15-20 хвилин або до утворення золотавої скоринки.

Традиційне приготування: Прогрійте духову шафу до 240C. Помістіть деко в духову шафу, знизьте температуру до 220С, випікайте 15-20 хвилин або до отримання золотавої скоринки

ЛЕГКА ПІТА (6 порцій)

ТІСТО

350 г борошна з твердих сортів пшениці

220 г злегка теплої води

16 г олії

7 г морської солі дрібного помелу

7 г свіжих дріжджів

Цей смачний хліб із Близького Сходу відмінно підходить, аби поділитися ним з друзями. Особливо, якщо вмочити його у ваш улюблений соус та їсти з ароматним шашликом з баранини.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Помістіть всі інгредієнти в чашу для змішування, в якій встановлено гачок для тіста. Подбайте про те, аби сіль та дріжджі не вступали в контакт до початку змішування.

Змішайте на повільній швидкості протягом 5 хвилин, потім на більшій швидкості ще 2 хвилини.

Помістіть у злегка змащену маслом миску та залиште на 2 години при кімнатній температурі, слід обім'яти після 1-ї та 2-ї години.

Поділіть тісто на шматки по 100 г; скатайте в кульки на злегка присипаній борошном робочій поверхні та залиште відстоюватись 20 хвилин.

Качалкою розкачайте тісто до товщини приблизно 5 мм, присипте борошном та покладіть на деко для випікання.


ВИПІКАННЯ

1. Налийте 100 мл води на дно камери духової шафи. Встановіть програму готування «Вентилятор» PlusSteam. Натисніть кнопку PlusSteam та зачекайте, доки духова шафа нагріється до 220C*.

2. Помістіть деко в духову шафу та випікайте 10-15 хвилин або до отримання пухкої кульки.

3. Після випікання зніміть з дека та накрийте чистим кухонним рушником, доки піта не охолоне.

Традиційне приготування: Прогрійте духову шафу до 220C. Випікайте 15-20 хвилин або до отримання пухкої кульки. Після випікання зніміть з дека та накрийте чистим рушником, доки піта не охолоне.

СВІЖИЙ БАГЕТ (4 ПОРЦІЇ)

ТІСТО

432 г борошна з твердих сортів пшениці

40 г легкого рисового борошна

310 г злегка теплої води

9 г морської солі дрібного помелу

9 г свіжих дріжджів

Манна крупа

Начиняйте ці свіжі багети будь-чим, що вам подобається – особливо смачно запечений карнітас барбекю, салат з червоної капусти та варення з чілі.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Помістіть всі інгредієнти в чашу для змішування, в якій встановлено гачок для тіста. Подбайте про те, аби сіль та дріжджі не вступали в безпосередній контакт до початку змішування.

2. Змішайте на повільній швидкості протягом 5 хвилин, потім на більшій швидкості ще 4 хвилини.

3. Помістити тісто у змащену маслом миску та залишити на 2 години при кімнатній температурі, обім'яти та складати у форму конверта після 1-ї та 2-ї години.

4. Поділіть тісто на шматки по 200 г на присипаній борошном робочій поверхні та залиште відстоюватись ще 30 хвилин, накривши поліетиленовою плівкою.

5. Обім'яти ще раз, потім розтягнути, скласти та скачати тісто у багет на присипаній борошном поверхні. Покласти на деко, посипане манною крупою, швом донизу. За допомогою сита злегка посипати багет борошном, потім накрити поліетиленовою плівкою та залишити підійматися в теплому місці, доки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі.


ВИПІКАННЯ

Налийте 100 мл води на дно камери духової шафи. Встановіть програму готування «Вентилятор» PlusSteam. Натисніть кнопку PlusSteam та зачекайте, доки духова шафа нагріється до 230C*.

Зробіть два надрізи вздовж багета гострим ножом — один спереду, і один в центрі.

Помістіть деко в духову шафу, знизьте температуру до 200С та випікайте 15-20 хвилин або до утворення золотавої скоринки.

*Традиційне приготування: Прогрійте духову шафу до 240C. Помістіть деко в духову шафу, знизьте температуру до 220С, випікайте 15-20 хвилин або до отримання золотавої скоринки

БРІОШ ІЗ ЗОЛОТАВОЮ СКОРИНКОЮ

ТІСТО

350 г борошна з твердих сортів пшениці

36 г цукрової пудри

7 г морської солі дрібного помелу

10 г свіжих дріжджів

48 г молока

ВИСТОЮВАННЯ

105 г м'якого вершкового масла

ЗМАЩУВАННЯ ЯЙЦЕМ

1 яйце

Щіпка солі

Чому б не взяти бріоші для приготування найсмачнішого бургера? Просто додайте велику соковиту котлету, сир на ваш смак, соуси і салат. Легко.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Помістіть всі інгредієнти, крім масла, в чашу для змішування, в якій встановлено гачок для тіста. Подбайте про те, аби сіль та дріжджі не вступали в безпосередній контакт до початку змішування.

2. Змішайте на повільній швидкості протягом 5 хвилин, потім на більшій швидкості ще 4 хвилини.

3. Додайте повільно масло, продовжуючи змішувати на повільній швидкості, доки масло не буде ретельно змішане.

4. Помістіть тісто у злегка змащену маслом миску та залиште на 2 години при кімнатній температурі, слід обім'яти та складати у форму конверта після 1-ї та 2-ї години.

5. Поділити тісто на шматки по 100 г. Скачайте в кульки на злегка присипаній борошном робочій поверхні, покладіть на деко, викладене папером для випікання, залишаючи простір між кульками, та залиште підійматися. Накрийте поліетиленовою плівкою та поставте в тепле місце, доки тісто не збільшиться вдвічі в об'ємі


ВИПІКАННЯ

1. Налийте 100 мл води на дно камери духової шафи. Встановіть програму готування «Вентилятор» PlusSteam. Натисніть кнопку PlusSteam та зачекайте, доки духова шафа нагріється до 200C*.

2. Злегка змастіть булочки яйцем (за бажанням посипте кунжутним насінням).

3. Помістіть деко в духову шафу, знизьте температуру до 170С та випікайте 10-15 хвилин або до утворення золотавої скоринки.

*Традиційне приготування: Прогрійте духову шафу до 240C. Помістіть деко в духову шафу, знизьте температуру до 220С, випікайте 15-20 хвилин або до отримання золотавої скоринки

КЛАСИЧНИЙ ХЛІБ

ТІСТО

490 г борошна з твердих сортів пшениці

320 г злегка теплої води

10 г морської солі дрібного помелу

10 г свіжих дріжджів

20 г масла або сала

Чому б не занурити ваш класичний хліб у суміш сиру, борошна, перцю та соусів, аби приготувати пікантні та смачні грінки по-уельські?

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Помістіть всі інгредієнти в чашу для змішування, в якій встановлено гачок для тіста. Подбайте про те, аби сіль та дріжджі не вступали в контакт до початку змішування.

2. Змішайте на повільній швидкості протягом 5 хвилин, потім на більшій швидкості ще 4 хвилини.

3. Помістіть у змащену маслом миску та залиште на 2 години при кімнатній температурі, слід обім'яти після 1-ї та 2-ї години.

4. Покладіть у змащену маслом форму для кілограмової буханки швом донизу, посипте поверхню борошном та накрийте поліетиленовою плівкою. Залиште в теплому місті підійматися, доки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі.


ВИПІКАННЯ

1. Налийте 100 мл води на дно камери духової шафи. Встановіть програму готування «Вентилятор» PlusSteam. Натисніть кнопку PlusSteam та зачекайте, доки духова шафа нагріється до 220C*.

2. Зробіть один неглибокий надріз гострим ножом посередині буханки.

3. Помістіть деко в духову шафу, знизьте температуру до 200С та випікайте 20-25 хвилин.

*Традиційне приготування: Прогрійте духову шафу до 220C. Поставте деко в духову шафу та знизьте температуру до 200С. Випікайте 20-25 хвилин, вийміть з форми, помістіть в духову шафу та випікайте до отримання золотавої скоринки.

ПРОСТА ЧІАБАТА

ТІСТО

330 г борошна з твердих сортів пшениці

240 г злегка теплої води

7 г свіжих дріжджів

3 г морської солі дрібного помелу

16 г оливкової олії

Можна подавати чіабату зі смаженими на грилі чоризо, пеперонатою та руколою.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Помістіть всі інгредієнти в чашу для змішування, в якій встановлено гачок для тіста. Подбайте про те, аби сіль та дріжджі не вступали в контакт до початку змішування.

2. Змішайте на повільній швидкості протягом 5 хвилин, потім на більшій швидкості ще 4 хвилини.

3. Помістіть у злегка змащену маслом миску та залиште на 2 години при кімнатній температурі. Злегка згортайте в конверт після 1-ї та 2-ї години.

4. Помістіть тісто на добре посипане борошном деко та складіть у формі конверта, поставте підійматись у теплому місці, доки тісто не збільшиться в об'ємі на 50%.


ВИПІКАННЯ

1. Налийте 100 мл води на дно камери духової шафи. Встановіть програму готування «Вентилятор» PlusSteam. Натисніть кнопку PlusSteam та зачекайте, доки духова шафа нагріється до 240C*.

2. Злегка підійміть, розтягніть та покладіть чіабату присипаною борошном стороною догори на нове деко, присипане манною крупою.

3. Помістіть деко в багатофункціональну духову шафу з функцією PlusSteam та знизьте температуру до 220С. Випікайте 15-20 хвилин або до отримання золотавої скоринки.

*Традиційне приготування: Прогрійте духову шафу до 240C. Помістіть деко в духову шафу, знизьте температуру до 220С, випікайте 15-20 хвилин або до отримання золотавої скоринки

ХЛІБ ІЗ НАСІННЯМ

ТІСТО

455 г борошна з твердих сортів пшениці

50 г цільнозернового борошна

325 г злегка теплої води

10 г морської солі дрібного помелу

10 г свіжих дріжджів

СКОРИНКА ІЗ НАСІННЯМ

50 г гарбузового насіння

50 г насіння кунжуту

50 г насіння маку

50 соняшникового насіння

Хліб з насінням ідеально поєднується з густим, насиченим супом із смаженого буряка.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Помістіть всі інгредієнти в чашу для змішування, в якій встановлено гачок для тіста. Подбайте про те, аби сіль та дріжджі не вступали в контакт до початку змішування.

2. Змішайте на повільній швидкості протягом 5 хвилин, потім на більшій швидкості ще 4 хвилини.

3. Помістіть у змащену маслом миску та залиште на 2 години при кімнатній температурі, слід обім'яти після 1-ї та 2-ї години.

4. Покладіть тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню. Зробіть квадрат, а потім складайте зверху до середини, знизу до середини та скачайте у форму буханки, притиснувши на кінцях, аби закруглити їх.

5. Змішайте все насіння у великому лотку. Скачайте буханку на чистому вологому рушнику, а потім обкачайте в суміші насіння. Покладіть швом донизу на деко, викладене папером для випікання, та накрийте поліетиленовою плівкою. Залиште підійматися у теплому місці, доки буханка не збільшиться вдвічі в об'ємі.


ВИПІКАННЯ

1. Налийте 100 мл води на дно камери духової шафи. Встановіть програму готування «Вентилятор» PlusSteam. Натисніть кнопку PlusSteam та зачекайте, доки духова шафа нагріється до 230C*.

2. Помістіть деко в духову шафу, через 10 секунд знизьте температуру до 200С та випікайте 15-20 хвилин або до утворення золотавої скоринки.

*Традиційне приготування: Прогрійте духову шафу до 230C. Поставте деко в духову шафу та через 10 секунд знизьте температуру до 200С. Випікайте 15-20 хвилин або до отримання золотавої скоринки.